När EA i går hade kvart(al)ssamtal med sina investerare berättade vd:n Andrew Wilson att han besökt studiorna som gör nästa Battlefield, skriver VGC. Han sa att han spelat det med teamen, och han sa att spelet kommer bli "ännu ett fantastisk live service".

I’ve just spent a whole bunch of time with the collective Battlefield team playing what they’re building and it is going to be another tremendous live service.

Att nästa Battlefield får live service-inslag är väntat: det används i många EA-spel. Men fenomenet älskas inte av alla spelare, och därför överraskar det att Wilson använder ett begrepp som beskriver intäktsmodellen istället för själva spelet ("multiplayer-fps"). Visserligen sa han det till finansiärer, men uttalandet gjordes inte för ett slutet sällskap.

Vidare sa Wilson att spelet görs av det största teamet i spelseriens historia. Det ser ut som att Dice, EA Motive, Criterion och Ripple Effect jobbar på spelet. Nyligen ryktades det att det inte blir något Battlefield detta räkenskapsår, så tidigast i april 2025 blir det release. Eller i oktober det året, enligt rykten. Det har även surrats om free to play, återgång till max 64 spelare och battle royale, men allt detta är obekräftat.